Oppskrifter

Sitronterte
Tertebunnen:
175 g hvetemel
40 g melis
75 g usaltet smør
1 eggeplomme – spar på hviten 1 ss vann
Kna sammen deigen til en fast klump. I oppskrifta står det i matprossessor, men slike fancy ting har ikke jeg… Syns den ble litt tørr, så jeg tok bittelitt mer vann. Sett den kaldt i ca 30 min, før du trykker den ut så tynt som mulig i en springform. Prikk med gaffel og pensle med eggehviten, og stek den midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.  Ta så ut tertebunnen, og skru ned ovnen til 180 grader

Sitronfyllet:
3-4 sitroner avhengig av størrelsen, jeg brukte 4 men satser på 3 neste gang….
6 egg
175 g sukker
2 dl fløte
Riv skallet av sitronene og press ut saften. Bland med eggene, sukkeret og fløten. Her står det også matprosessor i oppskrifta, men rå makt og en visp funker også. Får da i tillegg trent grevinnehenget ;-)  Hell blandingen i terteformen, og stek den midt i ovnene på 180 grader i 30 minutter. Den skal fortsatt være skikkelig skjelven når du tar den ut av ovnen, den setter deg når den blir avkjølt. Best er den når den er kjøleskapskald, servert med et dryss av melis over. Jeg serverte den også med mascarponekrem. 1 boks mascarpone blandets med 2 ts vaniljesukker og en liten skvis sitron.

Meksikans tomatsuppe med kylling
 
3 løk
2 ss  olje
1 boks blådde tomater
1 l  hønsebuljong (utblandet)
5 dl  tomatjuice
1 ss  Cumin (det hadde ikke jeg…)
en liten klype sukker
1  ts Kajenne- pepper
1  kinesisk hvitløk
1  grillet kylling
Skrell og kutt løk og hvitløk.
Svitsje løken i litt olje og hell over flådde tomater, tomatjuice og hønsebuljongen.
Tilsett krydderet.
La suppen småkoke i 2-5 timer.
Rens kyllingen og riv den i tynne strimler.
Kyllingen has i suppen rett før servering.

Serveres med en klatt rømme og tortillachips til

Tips: Ønskes en mildere og rundere smak på suppen kan en tilsette litt fløte.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Fylt paprika

paprika400 g kyllingkjøttdeig
1 hakket løk
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ts chilipulver
½ ts pepper
2 ss hakkede friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)
2 dl fetaost
2 dl fløte blandet med 1 ss soyasaus
4 paprika i valgfrie farger

Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene.
Fres løk og kjøttdeig i panne med litt olje. Dryss over krydder.
Legg paprikaene i en stor ildfast form og fyll dem med stekt kjøttdeig og fetaost.
Hell litt fløte over hver av dem, og dryss revet ost på toppen.
Sett formen i ovnen ved 200 grader, og stek i ca. 20 minutter. Server med pasta, salat eller brød.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Denne er en schlager! Indisk kyllingsuppe, servert ved flere annledninger.

kyllingsuppeDette blir en stor posjon, men suppa smaker så godt at det gjerne kan bli igjen litt til dagen etter 😉

2 løk
3 hvitløksbåter
Skæres i smått og freses i 2 ss margarin

3 gulerøtter
3 strenger stangselleri
1 stor grønn paprika
3 epler
Alt skjæres i småbiter og has i stekepanna. La det småsurre til det er mørt.

Ha alt over i en gryte sammen med:
2 store ss hvetemel
1 ss karri
1/4 ts kanel
1/4 ts ingefær
litt chilipepper
4 kylling/hønse buljong terninger
1 1/2 liter vann
Kok opp

Skær 6 kyllingfileter i små terninger og stek dem i litt margarin. Ha dette i gryta. Litt før servering, ha i 2 bokser Creme Fraiche som røres godt i.

Det passer veldig godt å servere suppa med hvitløksbrød.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Laks med spinat, servert hos Sigrid 30. mars 2008

250 g spinat
2-3 sjalottløk
6 stk benfri laksefilet
salt/pepper
6 stk soltørket tomat
2 dl Crème fraîche
100 g fetaost
1 dl sorte oliven

Smør en form med smør og dekk bunnen med spinat og løk i tynne skiver. Legg laksefileene opppå og krydre med salt & pepper.
Mos Crème fraîche, soltørket tomat og fetaost i en bolle (ev. blender) til det blir en fin konsistens. Tøm blandingen over laksen og strø oliven på toppen.

225 grader i 25-30 min. Server med ris og gjerne Barbera D’asti fra Piemonte, Italia

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: