Det lange farvel av Raymond Chandler

Leselyset møttes hjemme hos Gunhild en kveld i midten av mars. Til tross for stort snøfall og til dels glatte veier kom Sigrid, Mari og Hilde kjørende i hver sin bil. Hilde uten retningssans kjørte selvsagt feil og kom litt forsinket fram. Sultne Sigrid kunne nesten ikke vente med å kaste seg over Gunhilds hjemmelagde gulrotsuppe med chili, gresskarfrø, appelsinfilet, creme fraiche og godt brød til.

Vi hadde nesten ikke rukket å lande etter Gunhilds store bursdagsfeiring to dager tidligere og følte oss overdrevent ovenpå fordi vi etter ukesvis med utsettelser av lesesirkel plutselig møttes to ganger i løpet av få dager. Tematikken rundt bordet var denne gangen konsentrert rundt bakterien twar, vellykket konfirmasjonsleir og bilder fra den store utenlandsturen vi tok til København i 2006.

Til dessert ble det sjokolade og te. Sigrid fyrte opp i peisen og vi gjorde oss klare til å snakke om boka.

«Det lange farvel» av Raymond Chandler: Alle hadde lest boka utenom Hilde, som hadde valgt å høre radioteatrets lydbok isteden. Denne krimboka ble utgitt i 1956, noe vi synes både personkarakteristikker og handling bar nokså mye preg av.

Kort oppsummert vår oppfatning av boka:

Noen småfascinerende personskildringer til tross for irriterende karikerte dameskikkelser. Et pluss at det er lite voldelige og blodige scener. Dette er krim ingen av oss kommer til å lese mer av. Vi synes ikke denne forfatteren fortjener å bli omtalt som ‘krimmens Shakespeare’. Likevel ser vi ikke bort fra at vi kan finne på å se filmatiseringen av boka sammen ved en senere anledning. Verre enn Kohlhas-tragedien kan det vel ikke bli?

PS! Coveret på denne boka var vi ikke særlig begeistret for!

cover

For leselyset: Hilde.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: