Inferno av August Strindberg

Sist lesesirkel hadde Mari glemt å ta med bøker, så avstemninga ble tatt på messenger og valget falt på denne fristende og lystige saken….

inferno

Vi bestemte oss for å kombinere bokprat og sommeravslutning og møttes på Benja Siam for en, som vanlig, hyggelig kveld. Hilde måtte melde avbud, men kunne via melding informere om at hun hadd lest boken og at hun også hadde lest den en gang tidligere…. Da kan vi vel si at hun veier opp for undertegnede som ikke kom seg mer enn halveis gjennom Augusts selvopptatte skriblerier.

Vi har fått med oss at denne historien blir sammenlignet med Sult av Hamsun, men mener bestemt at den ikke kan måle seg.  Mye av historien ble forvirrende og ga lite mening. Det føles som om vi skulle kjent til Strindbergs liv og hans samtid mye bedre for å få fullt utbytte av historien, og dermed ble vi ikke så engasjerte. August selv virker jo splitter pine gal, og ikke på en sånn sjarmerende og hyggelig måte men mer skremmende. At hans venner utsto han er mer enn vi fatter! Men en del av de virker jo også en smule ustabile…

Men maten var veldig god!

 

Sigrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: