Humlehonning av Torgny Lindgren

Denne boka var slettes ikke så søt som tittelen skulle tilsi, den var derimot direkte heslig i enkelte partier og scener… Byller og 40 år gammel sæd – say no more!

De to brødrene Hadar og Olof ligger begge for døden, men ingen av dem unner den andre å leve lengst så ren viljestyrke, hat og trass holder liv i dem begge. Til gårds kommer en kvinnelig forfatter av helgen-biografier, hun skal bare være en natt men av en eller annen merkelig grunn blir hun værende. Gjennom de samtalene hun har med de to brødrene får vi avdekket årsaken til hatet mellom de to, og sett hvor forskjellig en handlig kan oppfattes av to ulike personer.
Dette er uten tvil den mest bissarre søskenskildringen vi noengang har lest. Hadar er tynn og elsker salt flesk, mens Olof er tykk og spiser bare søtt. Dennne ulikheten mellom brødrene viser seg også i hele deres virkelighetsoppfatning og forhold til andre mennesker.
Vi spekulerte litt på hva som fikk den kvinnlige helgen-biografen til å bli værende hos disse to gamlingene, til og med påta seg å stelle for dem. Hun blir tydeligvis fasinert av deres skjebner, men nok til å tørke to  i utgangspunktet fremmede menn i rompa?? Hmmm…. utenfor vår fatteevne.

Forfatteren skriver veldig bra, han har flotte formuleringer og et skrått syn på livet. Dette gjør at boka ikke blir traurig og trist, men fasinerende og interessant.

«Det var nødvendig at han omsider tok seg sammen og døde, den friheten måtte han unne seg, han var tross alt et fritt menneske» s. 104

Ellers så bød kvelden på deilig salat med pasta, avacado, ost og skinke/reker. Som det passer seg ble det sjokolde til den orgasmiske teen etterpå – eller var det organiske??

One Response to Humlehonning av Torgny Lindgren

  1. Jorunn Solli sier:

    Hei 😉 Morsomt å lese din anmeldelse. Jeg sitter her med min svigermor på 78 år og skal prøve å finne informasjon om Hummelhonning. Hun går i en lesesirkel i Bærum som er over femti år gammel.
    Selv er jeg med i en gruppe som heter Bokasylet.
    Vennlig hilsen Jorunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: